You are currently viewing מסלולים פאסיביים בפנסיה וההשקעות

לא כל הסערות באות לשבש את חייך, יש כאלה שנועדו לנקות לך את הדרך"

עד עכשיו היינו רגילים לקבוע רמת סיכון מסוימת ולחפש את החברה שעשתה הכי הרבה תשואות לאורך זמן, מדד השארפ והאיזון האקטוארי גבוה.
אבל איך היא הגיעה לכזו תשואה? מה הרכב ההשקעה של אותה חברה? תמיד תגלו בדיעבד…

והאם ניתן להסתמך על אותו מנהל היום שישכפל את ביצועיו?
התשובה היא לא.
ניתן לראות באתר גמלנט של משרד האוצר שאין חברה שהיא תמיד נמצאת במקום הראשון אלא ישנו משחק הכיסאות ובו כל הזמן חברה אחרת מחליפה את מקומה.
יש דוגמאות של חברות שהיו המובילות בשוק והיום הם בתחתית הטבלה.

לאחרונה, הצטרפו לשוק מסלולים פאסיביים שמעבר לרמת הסיכון, כל חברה מעדכנת אותנו מראש במה היא משקיעה וכך הבחירה שלנו תהיה יותר מדויקת.
היתרון במסלול פאסיבי לעומת המנוהל הוא שמדיניות ההשקעה יותר מצומצמת, גלויה לעין, ניתנת למדידה ולא כפופה לראות עינו של מנהל ההשקעות.

המסלולים עוקבים אחרי מדדים מובילים בשוק וניתן להשוות בין חברות בהתאם להיצע ההשקעות שיש במסלולים ובהתאם לסיבולת ההשקעה שלנו.
כמעט לכל חברה היום יש היצע עם מסלולים פאסיביים שכפופים למדיניות ההשקעות שלה וכל מה שנותר לנו זה לבחור מה ישרת את הצרכים שלנו בצורה הטובה ביותר.
האם אנחנו רוצים יותר ארצות הברית? ואם כן אז רק מדד מוביל אחד או כמה? האם פיזור עולמי יותר גבוה יענה על הצרכים שלנו? בהתאם לבירור צרכים מול בעלת רישיון בתחום ניתן היום למצוא את החברה שמתאימה לנו לפי הרכב ההשקעה שהיא מציעה והפוטנציאל שלו קדימה.

מצרפת לכם דף לעיונכם עם המסלולים הפאסיביים שקיימים בענף

מסלולים פאסיביים
Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
שם מלא
טלפון

כתיבת תגובה