"השקעה בידע תמיד משלמת את הריבית הגבוהה ביותר" (בנג'מין פרנקלין.)
ככל שנכיר את שוק ההון ונתאים אותו לצרכים שלנו, ההשקעה תהיה הרבה יותר אפקטיבית.
כחלק מהלווי שלי עבור יחידים ומשפחות, אני נותנת כלים ומנגישה את הידע על מנת לגרום לאנשים לא לפחד מהשקעות ובכך לא לפספס הזדמנויות שיכולות להוביל לצמיחה כלכלית
הפעם בחרתי לכתוב על השיקולים בבחירת בית ההשקעות. הדבר נכון לגבי כל מוצר: פנסיה, קופות גמל, קרנות השתלמות ופוליסות חיסכון.
תשואות – השגיאה אצל רוב האנשים היא רדיפה אחר בית ההשקעות בעל התשואה הגבוהה ביותר ומוכנים לשלם עבורו דמי ניהול גבוהים
תשואות העבר לא משליכות על העתיד, לכן בבחינת התשואות ניתן לבחור בית השקעות אשר נמצא ברביעייה הראשונה לאורך זמן ולבחון מגמתיות.
מדד שארפ- כלי אשר מודד את היחס בין הסיכון לתשואה
המדד מתאם את התשואה שהושגה לסיכון שנלקח, ומאפשר בכך השוואה לנכסים שהשיגו תשואה דומה. לצורך הדוגמא, אם שתי קרנות השיגו תשואה זהה, אך לאחת מהן חושב מדד שארפ גבוה יותר מאשר לשנייה, ניתן להסיק מכך שהקרן בעלת המדד הגבוה יותר פועלת תחת סיכונים נמוכים יותר. לכן הסיכוי שלה לשחזר את התשואה בהמשך גבוה יותר
גם כאן, ישנה הסתייגות היות ומדד שארפ בודק את סטיית התקן אחורה ולא יכול לנבא על העתיד, אבל בהחלט ניתן להיעזר בו בבחירה
דמי ניהול- דמי הניהול משפיעים על הרווח שלנו מההשקעה
מסלול השקעה- מושפע תמיד מטווח השקעה והמטרה של הכסף.
בקרן פנסיה, ההשקעה עד גיל 50 היא לטווח ארוך, לכן תמיד נשאף למסלול מנייתי / מחקה מדדים. כאשר נתקרב לגיל הקצבה, נשנה מסלול לסולידי.
בפתיחה של קרן השתלמות, טווח ההשקעה הוא לפחות 6 שנים והצבירה לא משמעותית, לכן גם כאן נשאף למסלול בסיכון גבוה. הכספים קרן ההשתלמות פטורים ממס, לכן השאיפה לדחות את המשיכה כמה שיותר. ברגע שנתקרב למועד המשיכה , נשנה מסלול לסולידי.
המסלולים בקופות גמל להשקעה / פוליסת חיסכון, מותנים במטרה של הכסף ובמועד המשיכה.
הרכב תיק ההשקעות- ניתן לראות את פיזור הכספים שלנו במסלול ההשקעה שבחרנו ולבחון האם הוא מתאים לצרכים שלנו. כל חברה משקיעה לראות עיניה ותמהיל ההשקעות חשוף באתר.
*אין באמור לראות בנאמר המלצה או הנעה לפעולה*