You are currently viewing בירוקרטיה של חופשת לידה

"כשאת אמא, את אף פעם לא באמת לבד במחשבותייך. אמא צריכה תמיד לחשוב פעמיים, פעם אחת עבורה ופעם שניה עבור ילדיה" (סופיה לורן.)

אז סוף סוף הגעת לרגע המיוחל ויש לך רשימת קניות שאת צריכה לבצע. לפני שתתחילי, יש עוד כמה שלבים שכדאי שתכניסי לרשימה וכדאי שתדעי.

1.         אם עבדת שנה רצופה אצל אותו מעסיק, את זכאית לחופשת לידה של 26 שבועות (רק חלק ממנה בתשלום). אם עבדת פחות, אז 15 שבועות.

2.         אם הארכת את חופשת הלידה, מעבר ל-3 חודשים, חשוב לשמור על הקופות בריסק זמני. ריסק זמני מאפשר לך לשמור על הכיסוי הביטוחי בקרן פנסיה שנגזר ממנו אובדן כושר עבודה על 75% מהשכר ופנסיית שארים (קצבה חודשית לאלמן ולילד על גיל 21). כמו כן, זה שומר לך על הוותק של הקופה כדי שתוכלי לחזור ולהפקיד לשם. קרן פנסיה שהופכת להיות לא פעילה אחרי 5 חודשים מאפסת את הוותק הביטוחי וישנה תקופת אכשרה של 5 שנים על מצב בריאותי קיים.

3.         אם זה ילד/ילדה ראשונים לבדוק שאכן יש כיסוי שארים בקרן הפנסיה.

4.         לרענן מוטבים בקופות הגמל וקרנות ההשתלמות.

5.         אחרי שתאוששי מהלידה, לרכוש עבור הילד/ה ביטוח בריאות ומחלות קשות. יש הרבה דברים שיכולים להתגלות מרגע הלידה. כל עוד ההצהרת בריאות נקייה עדיף למהר. ביטוח בריאות מגן מפני קטסטרופות: ניתוחים ומחליפי ניתוח בארץ ובחול, תרופות שלא נמצאות בסל ותרופות גנטיות והשתלות. בנוסף יש בביטוחי הבריאות נספחים עבור התפתחות הילד שיכולים בהחלט לתת מענה בטיפולים רגשיים, אבחונים, קלינאית תקשורת, פסיכולוג ולקצר את ההמתנה. אבחון מהיר, רפואה משלימה והתייעצויות. מחלות קשות יתנו פיצוי כספי בעת גילוי מחלה קשה. היות ולילד אין כיסוי של אובדן כושר עבודה, שני ההורים לא יהיו מסוגלים לעבוד והם לא יקבלו מענה מבחינת קצבה, לכן לילד/ה הפיצוי שצריך לרכוש הוא פיצוי על סכום גבוה שעלותו נמוכה. יש לשים לב בהשוואות מבחינת כיסויים בביטוח הבריאות, תקרות, עבודה עם מספר מנתחי הסכם ובמחלות קשות, לשים לב לכמות מחלות קשות ולתנאים שיש לכל חברה.

6.         ביטוח חיים – עכשיו, שיש תלויים בך כלכלית, זה הזמן לבטח את ההכנסה שלך במקרה וחס וחלילה יהיה מוות פתאומי שיכול להוביל לקריסה כלכלית כאשר יש רק משכורת אחת.

7.         חיסכון לכל ילד – בימים הקרובים, תקבלי מכתב מביטוח לאומי לגבי אפשרויות ההשקעה שלך. לחצי כאן למאמר מורחב בנושא.

8.         פתיחת תוכנית חיסכון במקביל כדי לחזק את החיסכון עבור הילד/ה שנקראת גמל להשקעה. את יכולה לפתוח תוכנית ולעשות הפקדות חודשיות בהתאם למצבך הכלכלי. אפשר להגדיל / להקטין את החיוב החודשי ללא עלות ולשנות את מסלול ההשקעה בכל זמן שתרצי. תוכלי לפתוח את הקופה על שמך או על שם הילד/ה. ממליצה על שמך כדי לחסוך בבירוקרטיה. ניתן להפקיד עד 76,000 כל שנה קלנדרית/ הפקדות מידי פעם או הפקדות חודשיות לבחירתך. המטרה של גמל להשקעה היא לתת בוסט לעתיד של הילד/ה היות ורמת החיים כל הזמן עולה.

9.         לרכוש ביטוח סיעודי ללא עלות לילד דרך קופת החולים.

*אין באמור לראות המלצה או הנעה לפעולה, מוזמנת לפנות אליי בשמחה ונקבל ביחד את ההחלטות*

Please enable JavaScript in your browser to complete this form.
שם מלא
טלפון

להרחבה:

כתיבת תגובה

לפוסט הזה יש 6 תגובות

  1. קרן

    מידע חשוב. תודה

  2. חוה לוי

    טיימינג מושלם, מעבירה ליולדת טרייה.

  3. יערית יאיר

    מידע חשוב לכל יולדת.. רק בלידה האחרונה העזתי והארכתי את חופשת הלידה.. תענוג צרוף וגעגוע…

  4. דיתה גולן הדרי

    פוסט חיוני לכל הריונית ואמא צעירה!